dimarts, 31 d’agost del 2021

08.- (CAT) Entrevista del Dr. Pere Marquès a J.M. Ferran.-

 Salutacions  JM. Ferran

He rebut el qüestionari sobre el nou estudi DIM-EDU (2021-2025) amb l'objectiu de conèixer el nivell d'actualització didàctica del professorat dels centres docents pel que fa a les BASES DEL PARADIGMA FORMATIU DE L'ERA INTERNET

https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=553C1AC760D9E9C!44177&ithint=file%2cpptx&authkey=!AKVDUweipCdc2vY

Moltes gràcies per la teva aportació a l'estudi. Per acabar, i com a preguntes complementàries al qüestionari, t'agrairia em contestessis aquestes dues preguntes:

1.- ¿Quines són les principals problemàtiques / dificultats que trobes com a docent per poder impulsar innovacions en les seves classes i / o al teu centre?

Tenint en compte que estic de professor honorari emèrit col·laborador a l'institut Antoni de Martí i Franquès de Tarragona, al Projecte Educatiu d'Entorn de la ciutat de Tarragona i obert a la comarca del Priorat en el suport a les famílies, al PAT i disponible en coordinació al professorat.

Tant l'institut, com l'IMET de l'Ajuntament de Tarragona com la inspecció educativa m'han atès i compartim les aspiracions a favor de l'educació de qualitat que es mereix el nostre sistema escolar obert al treure el màxim profit educatiu de l'entorn en família no sols a la ciutat de Tarragona sinó també per exemple en la comarca del Priorat

També la pandèmia actual ens ha limitat a fer-ho tot telemàtic en el suport a les tutories i en el suport a les famílies en les activitats extraescolars.

En el moment que es vagi normalitzant, entenent per això que es pugui fer tutories a l'ESO amb personal extern i s'iniciï la presencialitat poc a poc a total, gràcies a les vacunes.

Primer de tot ha d'haver difusió digital de els ofertes del projecte Cooppel per a proposar ajuts a les famílies i al professorat, en el sentit que les famílies estiguin i treguin profit dels recursos i entitats de l'entorn, per això l'oferta la fem a totes les associacions de l'entorn educatiu.

En això és necessari la col·laboració dels ajuntaments en els pregons digitals i de es entitats i recursos que creuen i compartim els nostres principis: el suport ha de ser comunitari amb la implicació de les persones disponibles, les associacions i els recursos com les biblioteques i els museus locals i municipals.

En resum la comunicació digital de les nostres ofertes i els acords compartits amb el professorat per a organitzar a l'aula tallers Cooppel (tallers amb sentit comú cooperatiu per a construir la pau en la ment de les persones i a favor dels ODS 2030, en la perspectiva d'aprendre a aprendre sempre). Hi han moltes ocasions en família en la llar i en el seu entorn que es poden aprofitar i això en complicitat amb l'escola i institut.

També és important escoltar les iniciatives del professorat, les seves dificultats i el gran esforç que fa en el reptee ducatiu del dia a dia.


2.- Que formació complementaria (de tipus pedagògic, tecnològic  ...) t'agradaria rebre 

per tal de millorar la teva eficàcia formativa?

A mi personalment el suficient sobre comunicació digital i gestió de l'aprenentatge i del coneixement amb el suport tecnològic. 

Hauriem d'arribar a poder-nos comunicar de forma telemàtica sense cap problema amb l'alumnat, les seves famílies, les persones responsables d'associacions i dels recursos com biblioteques i museus. S'hauria de facilitar més la comunicació d'iniciatives solidàries pels poders fàctics.

També és important recollir les opinions, les necessitats i els interessos del professorat i a més de les capacitats de les famílies per a la innovació global d'aprendre a aprendre sempre.


Un cop més, moltes gràcies i seguim en contacte.

Pere Marquès

P/D. Els resultats parcials de l'estudio els pots consultar aquí: https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTc2a1H4VOiQQv_cGfJ425aAdMdda3OWEspGiRb2wluMHEzKrlFkf4wTHhnGnB-WomDOQICUKe4h4fP/pubhtml?gid=464625902&single=true


Dr. Pere Marquès, impulsor de Xarxes i Projectes
Coordina la Xarxa Educativa DIM-EDU. Dirigeix el Projecte Centres Innovadors. Activitat: Millorar l'educació amb innovació metodològica i TIC. 40 anys de mestre, director de primaria, catedràtic/cooerdinador TIC en FP. Dr. Pedagogia associat UOC, URL i titular UAB Facultat d'Educació Departament de Pedagogia Aplicada.

          J.M. Ferran, mestre i professor honorari reivindicatiu en la causa Cooppel per la Pau. 
La pau serà en el sentit comú cooperatiu educatiu, cultural i social amb plena implicació de les famílies i amb resultats reals de canvi compartits o no serà més que simples intencions humanes, que cada dia sembla que partim de zero i ens consta trobar sentit en el futur immediat.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada